Dobrodošli u Begovo Razdolje!

Begovo Razdolje najviše je naseljeno mjesto u Republici Hrvatskoj na 1078 metara nadmorske visine. 


Smješteno je na zapadnim obroncima Bjelolasice. Planina Bjelolasica razdvaja Karlovačku i Primorsko-goransku županiju, a ujedno je poznato skijalište, te idealno mjesto za visinske pripreme sportaša. Begovo Razdolje tako postaje poznato po skijalištu koje spada pod olimpijski centar Bjelolasica u sklopu kojeg se nalazi i hotel Jastreb. Osim toga Begovo Razdolje okruženo je i prekrasnim planinama, šumskim stazama te je za lijepog vremena samim time zanimljivo planinarima i šetačima.


Stanovnici Begovog Razdolja s obzirom na sam položaj mjesta oduvijek su se bavili šumarstvom, prijevozom dobara na jadransku obalu, lovom na divljač, te stočarstvom. U današnje vrijeme umjesto šumarstvu lokalno se stanovništvo počelo okretati turizmu i to seoskom, uključivši u turističku ponudu upravo ono čime su se bavili od davnina, stočarstvo. Tako se u Begovom Razdolju danas nalazi najveća farma krava u Primorsko – goranskoj županiji, farma Francišković. Farmi je moguć turistički posjet uz upoznavanje sa svim procesima kao što su održavanje, mužnja krava, izrada sira…


U mjestu je moguć boravak i u privatnom smještaju u malim kućicama karakterističnim za taj kraj, uz bogate okuse domaće kuhinje.